Silosäkerhet

Silosäkerhet vid mottagning av pneumatiskt transporterat material

Paab erbjuder ett komplett system för att säkra leveransen av material till din silo. Hycontrols nya SHIELD SilosSäkerhetsSystem är det mest avancerade SSS på marknaden idag och är resultatet av årtionden av utveckling och erfarenhet.

En kompakt, allt-i-ett-design som kan eftermonteras på nästan alla silor.

Hycontrols banbrytande Ground Level Test-system säkerställer att leverans inte kan ske innan all säkerhetsutrustning på silon testats och fungerar korrekt.

Det bästa silosäkerhetssystemet har blivit bättre.

Håll koll på trycket i silon

Det är en vanlig missuppfattning att den största risken för skador på silor kommer från överfyllning, vilket inte är fallet. Man kan man tro att material på ett silotak orsakats av att för mycket pulver lastats in i silon. Det är en missuppfattning, det beror på övertryck. Skadorna som kan orsakas av övertryck i en silo överstiger långt problemen med överfyllning. Överfyllning kommer inte att orsaka att ett silofilter blåser av toppen av silon – orsaken är trycket.

För att förstå silosäkerhet måste man först förstå vad som skapar övertrycket i en silo. Tryck uppstår när en produkt pneumatiskt överförs från t.ex. en bulkbil  till en silo. Paab erbjuder ett komplett system för att säkra leveransen av material till din silo.

Hycontrols nya SHIELD Silossäkerhetssystem är det mest avancerade systemet på marknaden idag och är resultatet av årtionden av utveckling och erfarenhet. En kompakt, allt-i-ett-design som kan eftermonteras på nästan alla silor. Det banbrytande Ground Level Test-system säkerställer att leverans inte kan ske innan all säkerhetsutrustning på silon testats och fungerar korrekt.

Kontaktperson

Joakim Nordén
Försäljning Mellan
Leif Djärv
Försäljning Väst/Syd
Filip Börjesson
Försäljning Öst/Syd
Kontakta oss