Nexans ökar säkerheten med Shield silosäkerhetssystem

Under 2021 kontaktade Nexans oss för att hjälpa till att höja deras silosäkerhet. Nexans är ett globalt bolag som sätter säkerheten främst, och därför var det viktigt att skapa en säkrare arbetsplats för alla som hanterar silor, som medarbetare och lastbilschaufförer.

Nexans förhoppning var att minimera beteendebaserade risker och minska personalkostnader genom att automatisera sina processer. De ville ha en solid och trygg silosäkerhetslösning som kunde hjälpa dem att förhindra olyckor. Nexans hade även behov av en lösning som var lätt att underhålla och kunde levereras med ett serviceavtal.

Lösning

Som lösning rekommenderade vi på Paab att installera fyra Shield silosäkerhetssystem för pulversilor och fyra siloövervakningssystem för granulatsilor. Vi installerade systemet på de berörda silorna och tog dem i drift under 2022. Nexans tecknade även ett serviceavtal som innebär att vi på Paab utför årliga servicebesök för att säkerställa att systemet är framtidssäkrat och fungerar som det ska.

 

Shield säkerhetssystem

 

Resultat

Nexans har nu fått ett säkerhetssystem som är säkert, tryggt och framtidssäkrat. Det nya systemet har inte bara minskat risken för olyckor, utan även resulterat i långsiktiga kostnadsbesparingar genom att minska personalkostnader för övervakning av silor.

”För oss har det verkligen varit värt investeringen. Nu har vi ett system som vi kan lita på och som ger oss en trygghet. Jag rekommenderar alla att satsa på att öka sin silosäkerhet med ett säkerhetssystem, och att samarbeta med Paab. Leveransen och servicen har varit över förväntan. Vi är jättenöjda.”

– Rickard Jansson, Brand-och säkerhetsledare på Nexans.

I samband med att vi på Paab implementerade Shield silosäkerhetssystem hos Nexans införde de också nya säkerhetsprocesser, som bland annat skyltar och checklistor. Mottagandet av systemet, tillsammans med nya riktlinjer och arbetssätt har varit mycket positivt, och det ökade säkerhetsfokuset uppskattas av medarbetarna.

 

Shiel säkerhetssystem

Man framför silo med det installerade silosäkerhetssystemet Shield.

Om Nexans

Nexans Sweden är ett ledande företag inom kabeltillverkning i Sverige. Företaget tillverkar kablar för elkraft, telekom, industri och infrastruktur och har cirka 500 anställda. Som en global aktör inom kabelindustrin verkar Nexans bakom kulisserna och levererar innovativa tjänster och elastiska produkter som transporterar tusentals watt energi och terabyte data per sekund runt om i världen. Nexans produkter är viktiga för att säkerställa en säker och effektiv energiförsörjning och kommunikation.

Förbättra din silosäkerhet idag. Kontakta oss för skräddarsydda lösningar och expertrådgivning.

Kontakta oss

Relaterade artiklar kring silosäkerhet

Kontaktperson

Mikael Karlsson
VD, Försäljning Norr/Export
Joakim Nordén
Försäljning Mellan
Filip Börjesson
Försäljning Öst
Marcus Herke
Försäljning Väst
Daniel Magnusson
Försäljning Syd